een onvergetelijke ervaring!

word vrijwilliger

Meehelpen aan Timmerdorp 2022 als vrijwilliger?

-----------------------------------------

Wil je bijdragen aan een onvergetelijke week voor de kinderen? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die willen helpen met begeleiden, opbouw, afbouw, catering of animatie.

Dus heb je zin om je handen uit de mouwen te steken, te koken, te knutselen, te begeleiden of iets anders? Doe dan mee en ervaar het Timmerdorpgevoel zelf!

Meld je je voor 2 of meer dagen aan, dan krijg je voorrang bij de ticketverkoop. Als alle tickets zijn uitverkocht, kijken we of we nog meer kinderen kunnen toelaten. Dan geldt dat je bij 3 dagen of meer voorrang krijgt op de kaartverkoop. Alles valt of staat dus met de hoeveelheid vrijwilligers die zich meldt!

Wat zoeken we?

We zoeken mensen voor de timmerdagen zelf, maar ook voor de opbouw en afbouw en de organisatie vooraf. Timmerdorp zelf duurt natuurlijk drie dagen; medewerkers voor en na die tijd zijn ook hard nodig om alles op te bouwen en weer op te ruimen. Ook daar maken we een feestje van!

Timmerdorp wordt extra leuk van activiteiten, spellen, cultuur en educatie. Dus als je een leuk idee hebt voor activiteiten, materiaal, catering of een andere toevoeging, is je suggestie meer dan welkom! Neem hiervoor contact op.

  Met een opbouwteam zetten we alles klaar, voor een vlekkeloze start op dinsdag!

  Een greep uit het opbouw-assortiment: houtuitgifte, knutselschuur, beschikbaarheid pallets, inrichting werkplaats, vergunningsuitgifte, spijkeruitgifte, toegangspoort, podia, eethoek vrijwilligers, toegangsroutes, fietsenstalling… Genoeg te doen dus!

   Team Afbouw zorgt ervoor dat het terrein eruit ziet alsof er nooit een splinter heeft gelegen.

   Doorgaans komen we vrijwilligers tekort voor deze dag. Dus als je wilt helpen, graag. eem je kinderen gerust mee, er is opvang!

    Word je wijkbegeleider, dan ben je het eerste aanspreekpunt voor de kinderen en zorg je dat kinderen veilig timmeren en op een leuke manier met elkaar omgaan.

    Bij calamiteiten schakel je snel met het coördinerende team. Soms help je de kinderen een handje, op wat voor manier dan ook. Ook bepaal je wanneer er hout en spijkers gehaald mogen worden. Erg afwisselend werk! Voordat kinderen een verdieping op hun hut mogen bouwen, moeten ze een bouwvergunning krijgen. Jij loopt door de wijken en beoordeelt of een hut stevig genoeg is voor een tweede laag. Enig bouwkundig inzicht is handig!

     Sta je bij een uitgiftepunt, dan zorg je dat de uitgave van materialen (spijkers, hout of verf) goed en veilig verloopt.

     Ook denk je mee en zoek je mee naar de juiste materialen en verantwoord gebruik hiervan.

      Zorg dat kinderen hun hut kunnen pimpen en dat kinderen die even niet willen timmeren, iets anders kunnen doen.

      In de knutselschuur kun je o.a. tekenen of knutselen. De laatste dag, wanneer alle hutten geverfd mogen worden, zorg je ervoor dat de verf wordt uitgegeven vanuit de knutselschuur.

       Heb je twee rechterhanden? Word dan technisch ondersteuner!

       Je levert een bijdrage aan: hout- en spijkeruitgifte, hand- en spandiensten, opruimen, veiligheid, zagerij, spijkers trekken uit gebruikt hout, bewaken en uitgifte sloophout, stapels pallets omwerpen, reparatiewerkzaamheden, schoonhouden buitenterrein, sjouwwerkzaamheden, bouwen van benodigde objecten, ondersteuning workshops, bijspringen bij bouwvergunninguitgifte en invallen bij wijkteams.

        Als algemeen ondersteuner heb je een zeer afwisselende functie.

        Je levert een bijdrage aan: bibliotheek, catering, chill out, Wolkenfabriek, dorpsspel, Hoendiep, begeleiding workshops, verfuitgifte, zwembad, Timmerdorpcourant, pleinwacht, wc’s schoonmaken, boodschappen (runner), aankleding, opruimen eethoek, opruimen en veiligheid algemeen, invallen in wijkteams, kliko’s legen in containers, inval animatieteam/knutselschuur en dorpsspel en hand- en spandiensten die op dat moment nodig zijn.

         Ben je lid van het animatieteam, dan zorg je voor vermaak tijdens de pauzes, zodat de andere vrijwilligers kunnen eten. Ook zorg je ervoor dat kinderen die even niet willen timmeren, de afleiding vinden die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld in de Knutselschuur.

         Je bedenkt spelletjes die de kinderen kunnen doen in die tijd. Ook zorg je ervoor dat kinderen niet het dorp ingaan tijdens de pauze. Naast dat je voor vermaak zorgt tijdens de pauzes, zijn jullie workshopbegeleiders. De meeste workshops worden woensdag en donderdag gegeven. Op vrijdag is er een toenemende behoefte aan sport- en spelactiviteiten.

          Om het thema van Timmerdorp tot leven te laten komen bij de kinderen, bieden we allerlei groepsvormende, creatieve spel- en leeractiviteiten aan.

          We zoeken teamleden die gekke, leuke, aansprekende en aansluitende projecten verzinnen, voorbereiden en uitvoeren. Bijvoorbeeld een opdracht tot het bouwen van bruggen, het aankleden van het dorpsplein, het organiseren van een ruilmarkt; er is heel veel mogelijk en veel ruimte voor eigen inbreng! Je werkt samen met het animatieteam. Let op: we verwachten dat je in de aanloop (juni, juli) en voorbereidingen (augustus) al enige tijd en energie besteedt aan Timmerdorp!

           Als lid van het cateringteam ondersteun je cateraar De Wolkenfabriek waar nodig.

           Te denken valt aan: hulp in de keuken, pauzesnacks voorbereiden, en meer. Timmeren maakt hongerig!