dit moet je weten

Timmerdorp 2024

Timmerdorp vindt plaats in de laatste 3 weken van de zomervakantie:
* week 33, woensdag 14 t/m vrijdag 16 augustus
* week 34, maandag 19 t/m woensdag 21 augustus
* week 34, vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus
* week 35, dinsdag 27 augustus t/m donderdag 29 september
FEEST voor iedereen op zaterdag 31 augustus

Kinderen kunnen intekenen voor een specifieke week. Elke week is er plek voor maximaal 80 kinderen en 25 begeleiders. Kinderen die in de eerste 2 weken meedoen, kunnen een knipkaart kopen, waarmee ze in latere weken (per dag) terug kunnen komen.

Elke dag start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 als we alle spullen hebben opgeruimd. Elke dag lunchen we tussen 12.30 en 13.30 uitgebreid met elkaar. Voor en na de Timmerdorptijden is er opvang. ’s Ochtends vanaf 8.30 en ’s middags tot 17.30, zodat ouders die moeten werken hun kinderen eerder kunnen brengen en later kunnen halen. De opvang kost 5 euro per dagdeel (ochtend en middag is dus 10 euro).

In drie weken bouwen we op het grote, groene kavel achter Tuinindestad een tijdelijk zelfvoorzienend dorp. Wat heb je allemaal nog meer nodig om te overleven, als je eenmaal een dak boven je hoofd hebt? Naast de eigen hut, werken we samen met de kinderen aan gemeenschappelijke voorzieningen. Een dorpshuis, een café, een waterpomp? Banken en tafels, zodat we kunnen zitten? Hebben we een geit nodig voor de melk of een koe? Hoe krijgen we die in ons dorp? Waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Groeit dat allemaal in de moestuinen in het Westpark?

We streven naar een prettige sfeer en veilige omgeving, fysiek en mentaal, zodat er plek is voor elk kind in al zijn eigenheid. Op het terrein komt een grote tent te staan, met ruimte om je even terug te trekken of samen met begeleiding even wat anders te doen. Het veld van Timmerdorp (en eigenlijk het hele Westpark) heeft genoeg ruimte om even te rennen of op een andere manier lekker buiten te zijn. Naast bouwbegeleiders zorgen we voor voldoende begeleiders, die oog hebben voor kinderen, die wat verloren dreigen te raken. In de tent is ook de opvang buiten de Timmerdorpuren.

Dagelijks


08.30 – 10.00: Opvang
10.00: Inschrijven op dag 1, aanmelden op dag 2, 3,4
10.00 – 12.30: Bouwen en spelen
12.30 – 13.30: Lunchpauze
13.30 – 16.00: Bouwen, spelen, opruimen & afmelden
16.00 – 17.30: Opvang

ZATERDAG
2 SEPTEMBER


Slotfeest, ouders en verzorgers welkom.
Tijden en meer informatie volgen nog.

Spelregels

Op de locatie hebben we een aantal spelregels om het voor jezelf en de anderen leuk en veilig te houden:

  • Alle deelnemende kinderen krijgen een polsbandje. Op deze polsband staan de naam van het kind; eventuele allergieën en medicijnen en het telefoonnummer van de ouders/verzorgers.
  • Het is van belang dat de ouders/verzorgers goed bereikbaar zijn op de opgegeven telefoonnummers in geval van noodweer of ongelukken.
  • Kinderen zonder polsbandje zijn geen deelnemers en moeten het terrein verlaten.
  • Vrijwilligers zijn herkenbaar aan een rood, groen, geel of blauw t-shirt met het Timmerdorp-logo.

   • Aanwijzingen van de leiding volg je altijd op, zo houden we het veilig en netjes.
   • Ga je in de fout dan heeft dat gevolgen:
    1e keer: waarschuwing.
    2e keer: time-out > even stoppen.
    3e keer: jammer maar helaas, afgelopen en naar huis.

    • Neem zelf een hamer, nijptang en eventueel een zaag mee. Timmertip: zet je naam op je gereedschap zodat je het niet kwijt raakt!
    • Draag oude kleding of een overall, die vies mag worden.
    • Draag stevige, dichte schoenen i.v.m. spijkers. Geen goede schoenen = niet naar binnen! Het is aan te raden om ook speciale veiligheidszooltjes aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij de GAMMA aan de Peizerweg of online via veiligevoeten.nl.
    • Indien nodig: vergeet zonnebrandcrème, petjes, extra water of regenkleding niet!
    • Aanrader: Tijdens Timmerdorp gaat het om buiten zijn, buitenspelen en contact maken met andere kinderen. Mobiele telefoons passen hier niet bij. We raden het dan ook af deze mee te nemen. Uiteraard zijn er bij de leiding wel mobieltjes aanwezig in geval van nood.

     • Timmerdorp is alleen voor kinderen. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, en andere volwassenen mogen niet in het Timmerdorp komen overdag. We laten kinderen hun eigen hut bouwen.
     • Volwassenen zijn natuurlijk wel van harte welkom als begeleider!

      • Houd de werkstukken van anderen heel.
      • Gooi je afval niet op de grond maar in de vuilnisbak.
      • Houd minimaal 3 meter afstand tot andere hutten.
      • Per deelnemer heb je 1 pallet aan grondruimte.
      • Houd je werkplek netjes en schoon, ruim regelmatig op.
      • Meld het bij je vaste begeleider wanneer je naar de wc gaat, spijkers of hout wilt halen, wilt knutselen in de tent, of een andere activiteit gaat doen.
      • Kom niet buiten het afgezette gebied.
      • Let goed op uitstekende spijkers in wanden en plafonds, en laat geen spijkers omhoog uitsteken op de grond!

       • Vanaf 10.00 uur start het timmeren. Bij aankomst meld je je kind altijd aan.
       • Voor ouders die werken is er opvang voor de kinderen vanaf 8.30 u (kosten 5 euro, ter plekke betalen).
       • Om 16.00 sluiten we de dag af, graag op tijd je kind weer ophalen. Afmelden is weer even belangrijk als aanmelden. We willen geen kinderen tussen wal en schip laten belanden.
       • Ook na afloop is er opvang voor de kinderen tot max 17.30 (een hele dag opvang kost 10 euro) Meld je af als je eerder naar huis gaat. Het is belangrijk voor de veiligheid om te weten hoeveel kinderen nog op het terrein zijn!

        Deelname aan Timmerdorp Groningen is op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan kleding of goederen. Wees je ervan bewust dat timmeren risico’s met zich meebrengt en dat er een ongelukje kan gebeuren. Er zijn professionele EHBO’ers aanwezig en we zorgen dat er altijd een auto beschikbaar is.

        Tip: zet je naam op je gereedschap, tas en andere spullen!

        Veelgestelde vragen

        Timmerdorp 2022 is 4 keer 4 dagen van dinsdag 8 augustus tot en met vrijdag 1 september met een feestelijke afsluiting op zaterdag 2 september.

        De kaartverkoop start eind juni, begin juli (we zijn hard aan het werk om het allemaal voor elkaar te krijgen)

        Een ticket voor Timmerdorp kost € 50,= per kind (inclusief dagelijkse lunch). Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor Stadjerspashouders. Daarnaast moeten er per kind speciale veiligheidszooltjes van € 10,- per paar worden aangeschaft bij GAMMA Peizerweg of via veiligevoeten.nl.

        Per persoon kun je in de webshop maximaal 2 tickets kopen. Dit doen we om te zorgen dat iedereen een kans krijgt om kaarten te kopen. Medewerkers die 4 dagen als vrijwilliger helpen, krijgen (vooraf) toegang tot kaartverkoop, waarbij ook maximaal 2 tickets gekocht kunnen worden.

        Per week is er plek voor maximaal 80 kinderen. Naast reguliere kaarten voor een week, kunnen kinderen een knipkaart kopen, waarmee ze in latere weken (per dag) terug kunnen komen om verder te timmeren.
        Ouders die gebruik maken van de opvang voor hun kind(eren), buiten de Timmerdorpuren, kunnen dit ter plekke afrekenen (bvk met pin).

        Jazeker! Via Stadjerspas kunnen kinderen voor 2,50 euro een ticket krijgen voor Timmerdorp. Neem hiervoor contact op met Bureau Stadjerspas via: https://stadjerspas.nl

        Kinderen kunnen elke dag tussen 9.30 en 10.00 worden gebracht en om 16.00 worden opgehaald. Voor die tijd is er (betaalde) opvang vanaf 8.30, na de tijd is er opvang tot 17.30 uur. Ouders en andere verzorgers mogen op deze dagen nog NIET op het terrein komen (dat mag pas op zaterdag 2 september, tijdens het Timmerdorpsfeest).

        Op alle dagen kunnen de kinderen om 16.00 uur weer worden opgehaald.

        Timmerdorp wordt gehouden op het grote, groene veld achter Tuinindestad. Het adres van Tuinindestad is Tarralaan 6 in Groningen. Dit is ook de plek waar kinderen zich elke dag aanmelden.

        Parkeren is geen probleem, de Tarralaan eindigt op een ruime parkeerplaats. Met de fiets komen heeft natuurlijk altijd de voorkeur.

        Ouders zorgen ervoor dat hun kind het volgende bij zich heeft/draagt:

        • Hamer, nijptang en eventueel een zaag, allen voorzien van naam.
        • Oude kleding of een overall, die vies mag worden.
        • Stevige dichte schoenen met veiligheidszooltjes (te koop voor 10 euro per paar bij GAMMA Peizerweg of veiligevoeten.nl.
        • Indien nodig: zonnebrandcrème, petjes, extra water en regenkleding.

        Elke middag eten we samen een uitgebreide lunch.

        Basisschoolleerlingen van 8 t/m 12 jaar mogen meedoen aan Timmerdorp.

        Van kinderen die bijna 8 zijn, kunnen de ouders zelf het beste inschatten of ze het aankunnen. Bedenk wel dat het een intensieve week is, niet alleen fysiek maar ook sociaal (omgaan met oudere kinderen).

        Met slecht weer gaat Timmerdorp gewoon door! De kinderen willen meestal niet stoppen. Regenkleding kan handig zijn, maar op het terrein staat ook een grote tent waar we kunnen schuilen (als het te bont wordt) & natuurlijk is de binnenruimte van Tuinindestad binnen 200 meter op loppafstand.

        Timmerdorp is alleen voor de kinderen en de medewerkers. Daar zijn we streng in, de kids kunnen heel goed alleen bouwen namelijk.

        Ja! Timmerdorp kan niet zonder vrijwilligers! Vrijwilligers krijgen elke dag lunch en koffie/thee via Timmerdorp. Kijk hier voor meer informatie over vrijwilliger worden.

        Ook donaties zijn van harte welkom. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld materiaal inkopen of extra activiteiten organiseren. Bij het kopen van een kaartje kun je ook een donatie doen in de webshop!

        Als vrijwilliger bij Timmerdorp krijg je vooral een onvergetelijke ervaring: met vele mensen samen Timmerdorp mogelijk maken is geweldig! Timmerdorp zorgt elke dag voor goed eten, drinken en een nazit aan het einde van de dag. Vrijwilligers die minstens vier dagen komen helpen hebben bovendien recht op maximaal twee tickets voor Timmerdorp. De tickets zijn niet gratis, maar blijven wel beschikbaar, ook als Timmerdorp uitverkocht is. Vrijwilligers die geen kinderen hebben, krijgen een (nog te bepalen) vrijwilligersvergoeding.

        Vier dagen helpen = toegang tot kaartverkoop. Meld je aan!

        Als je je aanmeldt voor de wachtlijst, betekent dit dat je op de hoogte wordt gehouden van de eventuele tweede ronde van de kaartverkoop. Dit is dus geen garantie voor tickets. Er is dus ook geen sprake van ‘bovenaan de wachtlijst staan’. Pas als er voldoende medewerkers zijn, en we nog onder het maximum aantal deelnemers blijven, kunnen er extra tickets worden verkocht.

        Je kunt ook een ander kind aanmelden, van dit kind hebben we dan wel alle informatie nodig (naam, adres, telefoonnummer ouders, allergie-informatie, medicijngebruik, etc.). Deze informatie is erg belangrijk in verband met de veiligheid, dus zorg dat dit voor elkaar is!

        Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op!

        partner-01.png
        partner-06.png
        Food-Trails-logo-black-lr60.jpg
        partner-03.png
        partner-44.png
        partner-04.png
        partner-53.png
        molendriftlogo60-315x350.jpg
        logodeheld-cutcopy.jpg
        scildervdmaarlogo.jpg
        logo-jong-leren-eten.jpg
        Renewi-Logo.jpg
        logo-martin.jpg
        logo-forum.png
        cr-logo-blauwlr.jpg
        logokeizer.webp
        Nieuwsbrief

        Wil je op de hoogte blijven van Timmerdorp Groningen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

        Contact
        Volg Timmerdorp

        Timmerdorp Groningen © 2024 - Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid.