dit moet je weten

Timmerdorp 2022

Timmerdorp vindt plaats van dinsdag 23 t/m donderdag 25 augustus 2022. In drie dagen tijd wordt een compleet dorp gebouwd. Op de laatste dag komt de burgemeester het Timmerdorp officieel openen en nodigen we beperkt publiek uit om een kijkje te komen nemen.

Let op: Gedurende de week worden er elke dag extra workshops en activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je per dag een overzicht. Zorg in ieder geval dat je op tijd aanwezig bent, uiterlijk 8.45 uur.

Dinsdag


08.45 – 09.15: Poorten open! Inschrijven en plekje zoeken
09.30 – 12.00 De officiële opening en aftrap van Timmerdorp!
12.00 – 12.30: Lunchpauze
09.30 – 15.45: Hutten Bouwen!
15.45 – 16.00: Opruimen en weer naar huis

Woensdag


08.45 – 09.00: Poorten open
09.00 – 15.45: Hutten Bouwen!
09.30 – 15.45: Activiteiten en workshops
12.00 – 12.30: Lunchpauze
15.45 – 16.00: Opruimen en weer naar huis

Donderdag


08.45 – 09.00: Poorten open
09.00 – 12.00: Hutten Bouwen
09.15 – 13.30: Activiteiten en workshops
12.00 – 12.30: Lunchpauze
13.00 – 15.00: Activiteiten en workshops
15.00-17.00: Start eindfeest: bezoek burgemeester en kinderburgemeester
Ouders en verzorgers zijn ook vanaf 15.00 welkom!

Spelregels

Op de locatie hebben we een aantal spelregels om het voor jezelf en de anderen leuk en veilig te houden:

  • Alle deelnemende kinderen krijgen een polsbandje. Op deze polsband staan de naam van het kind; eventuele allergieën en medicijnen en het telefoonnummer van de ouders/verzorgers.
  • Het is van belang dat de ouders/verzorgers goed bereikbaar zijn op de opgegeven telefoonnummers in geval van noodweer of ongelukken.
  • Kinderen zonder polsbandje zijn geen deelnemers en moeten het terrein verlaten.
  • Vrijwilligers zijn herkenbaar aan een rood, groen, geel of blauw t-shirt met het Timmerdorp-logo.

   • Aanwijzingen van de leiding volg je altijd op, zo houden we het veilig en netjes.
   • Ga je in de fout dan heeft dat gevolgen:
    1e keer: waarschuwing.
    2e keer: time-out > even stoppen.
    3e keer: jammer maar helaas, afgelopen en naar huis.

    • Neem zelf een hamer, nijptang en eventueel een zaag mee. Timmertip: zet je naam op je gereedschap zodat je het niet kwijt raakt!
    • Draag oude kleding of een overall, die vies mag worden.
    • Draag stevige, dichte schoenen i.v.m. spijkers. Geen goede schoenen = niet naar binnen! Het is aan te raden om ook speciale veiligheidszooltjes aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij de GAMMA aan de Peizerweg of online via veiligevoeten.nl.
    • Neem zelf lunch, fruit en een beker mee voor overdag (liever geen energiedrankjes als Red Bull, etc.).
    • Indien nodig: vergeet zonnebrandcrème, petjes, extra water of regenkleding niet!
    • Aanrader: Tijdens Timmerdorp gaat het om buiten zijn, buitenspelen en contact maken met andere kinderen. Mobiele telefoons passen hier niet bij. We raden het dan ook af deze mee te nemen. Uiteraard zijn er bij de leiding wel mobieltjes aanwezig in geval van nood.

     • Timmerdorp is alleen voor kinderen. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, en andere volwassenen mogen niet in het Timmerdorp komen overdag. We laten kinderen hun eigen hut bouwen.
     • Volwassenen zijn natuurlijk wel van harte welkom als begeleider!

      • Houd de werkstukken van anderen heel.
      • Gooi je afval niet op de grond maar in de vuilnisbak.
      • Houd minimaal 3 meter afstand tot andere hutten.
      • Per deelnemer heb je 1 pallet aan grondruimte.
      • Houd je werkplek netjes en schoon, ruim regelmatig op.
      • Meld het bij je vaste begeleider wanneer je naar de wc gaat, spijkers of hout wilt halen, wilt knutselen in de tent, of een andere activiteit gaat doen.
      • Kom niet buiten het afgezette gebied.
      • Let goed op uitstekende spijkers in wanden en plafonds, en laat geen spijkers omhoog uitsteken op de grond!

       • Het hek gaat open om 8.45 uur, wees sowieso om 9.00 uur aanwezig!
       • Vanaf 16.00 kunnen kinderen opgehaald worden.
       • Om 17.00 sluiten we het terrein af.
       • Meld je af als je eerder naar huis gaat. Het is belangrijk voor de veiligheid om te weten hoeveel kinderen nog op het terrein zijn!

        Hout, pallets, balken, spijkers, handschoenen, water/limonade, snacks, WC’s en EHBO. En natuurlijk een heleboel leuke mensen, een tof programma en de kans om een onvergetelijke week mee te maken!

         Deelname aan Timmerdorp Groningen is op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan kleding of goederen. Wees je ervan bewust dat timmeren risico’s met zich meebrengt en dat er een ongelukje kan gebeuren. Er zijn professionele EHBO’ers aanwezig en we zorgen dat er altijd een auto beschikbaar is.

         Tip: zet je naam op je gereedschap, tas en andere spullen!

         Veelgestelde vragen

         Timmerdorp 2022 is van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 augustus.

         De kaartverkoop start op 30 mei 2022.

         Een ticket voor Timmerdorp kost € 42,50 per kind. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor Stadjerspashouders. Daarnaast moeten er per kind speciale veiligheidszooltjes van € 10,- per paar worden aangeschaft bij GAMMA Peizerweg of via veiligevoeten.nl.

         Per persoon kun je in de webshop maximaal 2 tickets kopen. Dit doen we om te zorgen dat iedereen een kans krijgt om kaarten te kopen. Medewerkers die meerdere dagen als vrijwilliger helpen, krijgen (vooraf) toegang tot kaartverkoop, waarbij ook maximaal 2 tickets gekocht kunnen worden.

         Timmerdorp is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Aan de eerste editie in 2014 deden zo’n 200 kinderen mee, inmiddels zitten we op 500 kinderen! De organisatie merkt dat er een grens is bereikt. Ook moeten we dit jaar rekening houden met de richtlijnen van het RIVM. Tot slot is Timmerdorp afhankelijk van talloze vrijwilligers (er werken in totaal bijna 200 mensen mee). Dit alles vergt veel tijd en energie. Daarom blijft het aantal kaarten dit jaar op 350.

         Jazeker! Via Stadjerspas kunnen kinderen voor 2,50 euro een ticket krijgen voor Timmerdorp. Neem hiervoor contact op met Bureau Stadjerspas via: https://stadjerspas.nl

         Kinderen worden op dinsdag, woensdag en donderdag om 8.45 uur op het terrein verwacht. Papa’s en mama’s en andere verzorgers mogen op deze dagen nog NIET op het terrein komen (dat mag pas op de donderdag tijdens het Timmerdorpsfeest).

         Op alle dagen kunnen de kinderen om 16.00 uur weer worden opgehaald.

         Timmerdorp wordt gehouden op het voormalige Suikerunieterrein. Het adres is Suikerlaan 51 in Groningen.

         Parkeren en bereikbaarheid van Timmerdorp Groningen:

         We willen verder graag het volgende onder je aandacht brengen: Kom vooral op de fiets! Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, kom daarom als het kan vooral op de fiets. Dat scheelt zo’n 400 m lopen; fietsen kunnen dichterbij Timmerdorp geparkeerd worden, in de fietsenrekken langs de weg.

         Parkeren
         Als je toch met de auto komt, probeer dan zoveel mogelijk te carpoolen en kom op tijd!
         Parkeren kan alleen achter het zogenaamde Zeefgebouw. Vandaar loop je in 10-15 minuten naar Timmerdorp bij De Pionier. Vanwege de veiligheid en de smalle toegangsweg is het verboden om tussen 8.00 en 9.30 uur, en later op de dag tussen 15.30 en 17.00 uur de weg langs het spoor op te rijden met de auto.

         Wegwijzers
         Op het terrein wijzen we je natuurlijk de weg. Er staan borden met pijlen en vrijwilligers op belangrijke punten. Die herken je aan hun gekleurde timmerdorp T-shirts. Volg hun aanwijzingen op.

         Ouders zorgen ervoor dat hun kind het volgende bij zich heeft/draagt:

         • Hamer, nijptang en eventueel een zaag, allen voorzien van naam.
         • Oude kleding of een overall, die vies mag worden.
         • Stevige dichte schoenen met veiligheidszooltjes (te koop voor 10 euro per paar bij GAMMA Peizerweg of veiligevoeten.nl.
         • Lunch, fruit en een beker voor overdag. Wij zorgen voor drinken en een middagsnack.
         • Indien nodig: zonnebrandcrème, petjes, extra water en regenkleding.

         Kinderen nemen hun eigen lunch en fruit mee van huis. Van Timmerdorp krijgen ze een snack en drinken in hun eigen beker.

         Basisschoolleerlingen van 7 t/m 12 jaar mogen meedoen aan Timmerdorp.

         Van kinderen die bijna 7 zijn, kunnen de ouders zelf het beste inschatten of ze het aankunnen. Bedenk wel dat het een intensieve week is, niet alleen fysiek maar ook sociaal (omgaan met oudere kinderen). In totaal zijn er 300 kinderen op het terrein, dat kan voor sommige jonge kinderen best overweldigend zijn.

         Met slecht weer gaat Timmerdorp gewoon door! De kinderen willen meestal niet stoppen. Wordt het echt te bont, dan wordt gekeken naar een alternatief programma. Zorg in dat geval wel voor passende (regen)kleding.

         Timmerdorp is alleen voor de kinderen en de medewerkers. Daar zijn we streng in, de kids kunnen heel goed alleen bouwen namelijk.

         Ja! Timmerdorp kan niet zonder vrijwilligers! Vrijwilligers krijgen elke dag lunch en koffie/thee via Timmerdorp. Kijk hier voor meer informatie over vrijwilliger worden.

         Ook donaties zijn van harte welkom. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld materiaal inkopen of extra activiteiten organiseren. Bij het kopen van een kaartje kun je ook een donatie doen in de webshop!

         Als vrijwilliger bij Timmerdorp krijg je vooral een onvergetelijke ervaring: met vele mensen samen Timmerdorp mogelijk maken is geweldig! Timmerdorp zorgt elke dag voor goed eten, drinken en een nazit aan het einde van de dag. Hoe meer dagen je helpt, hoe beter dit is voor Timmerdorp. Daar is de organisatie erg blij mee! Vrijwilligers die minstens twee dagen komen helpen hebben bovendien recht op maximaal twee tickets voor Timmerdorp. De tickets zijn niet gratis, maar blijven wel beschikbaar, ook als Timmerdorp uitverkocht is.

         Meerdere dagen helpen = toegang tot kaartverkoop. Meld je aan!

         Als je je aanmeldt voor de wachtlijst, betekent dit dat je op de hoogte wordt gehouden van de eventuele tweede ronde van de kaartverkoop. Dit is dus geen garantie voor tickets. Er is dus ook geen sprake van ‘bovenaan de wachtlijst staan’. Pas als er voldoende medewerkers zijn, en we nog onder het maximum aantal deelnemers blijven, kunnen er extra tickets worden verkocht. Hiervan word je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

         Je kunt ook een ander kind aanmelden, van dit kind hebben we dan wel alle informatie nodig (naam, adres, telefoonnummer ouders, allergie-informatie, medicijngebruik, etc.). Deze informatie is erg belangrijk in verband met de veiligheid, dus zorg dat dit voor elkaar is!

         Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op!