Over Timmerdorp

Het idee van een Timmerdorp lijkt simpel: hout, spijkers en een boel kinderen. Maar het is veel meer.
  • Timmerdorp inspireert kinderen hun creativiteit te gebruiken, nieuwsgierig te zijn en het avontuur op te zoeken.
  • Timmerdorp stimuleert kinderen samen te werken en lekker buiten te spelen. Om zelf aan de slag te gaan en te bouwen, en zo zelfvertrouwen te kweken.
  • Timmerdorp leert kinderen zich te ontwikkelen en nieuwe wegen in te slaan en anders om te gaan met hun omgeving en beschikbare materialen
  • Timmerdorp maakt kinderen bewust van hun rol in het vormen van de samenleving.
  • Timmerdorp brengt bijeen en laat kinderen hun kennis, vakmanschap, creativiteit en techniek delen.

Waarom is
Timmerdorp
onvergetelijk?

Het belangrijkst is natuurlijk dat de kinderen een onvergetelijke ervaring hebben, maar Timmerdorp Groningen zorgt dat kinderen van alles leren waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Bijvoorbeeld:

Leren met gereedschap om te gaan en met eigen handen dingen te bouwen. Dit is goed voor zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, nu en later.

Op eigen initiatief van alles bouwen en maken. Zo ontstaat een bijzondere en complexe ‘samenleving’ die door de kinderen zelf bedacht en uitgevoerd wordt. Actief burgerschap in de dop.

Aanpassingsvermogen in onverwachte omstandigheden, zoals regen of ontbrekend materiaal. Juist in een wereld waar omstandigheden snel veranderen zijn flexibiliteit en omgaan met tegenslagen een belangrijke vaardigheid.

Nieuwe ervaringen, door aanraking met cultuur en educatie. Er zijn uiteenlopende workshops en activiteiten waar kinderen veel van leren. Kinderen komen op deze manier in aanraking met nieuwe dingen in de avontuurlijke setting van het Timmerdorp.

Inzicht krijgen in constructieve en ruimtelijke vraagstukken. Ruimtelijk inzicht en verstand van techniek zijn belangrijke vaardigheden in de maatschappij.

Passie van professionals. Onder de begeleiders zijn elk jaar zeer uiteenlopende mensen zoals bouw- en techniek- andere professionals, die de passie voor hun vak aan kinderen doorgeven.

Rekening houden met anderen en samenwerken, maar ook heel andere dingen zoals ruilhandel en zelfs de minder leuke kanten, zoals diefstal of ongelukjes. Timmerdorp is een minimaatschappij waarin kinderen op overzichtelijke schaal met allerlei aspecten van een samenleving in aanraking komen.

Alle kinderen zijn gelijk in Timmerdorp. ‘Samen’ is het credo.

Ook leuk:

Door de vele positieve uitingen in de media (tot een stukje in de Huffington Post Canada aan toe) heeft Timmerdorp Groningen bijgedragen aan het positieve en duurzame imago van de stad Groningen en de bekendheid van het voormalige Suikerunieterrein. Wij hopen dat dit op een zelfde manier zal gelden voor het (bij veel stadjers en anderen) nog onbekende Westpark.

maak het mogelijk!

De Toekomst van Timmerdorp

We willen graag dat Timmerdorp Groningen een laagdrempelig, toegankelijk, jaarlijks terugkerend evenement voor jongeren van 7 tot 12 jaar blijft. Vindingrijkheid, vakmanschap, techniek en creativiteit komen samen en leveren een onvergetelijk resultaat op.

Om dit mogelijk te maken is er ook structurele ondersteuning nodig in de vorm van geld. Maar ook organisatie, materiaal, zoals hout, spijkers, verf en gereedschap, catering, workshops en animatie zijn onmisbaar voor een geslaagd Timmerdorp!

Dus draag bij aan een leuke week voor kinderen, doe een donatie bij het kopen van je kaart, of je meld je aan om te helpen tijdens de week zelf of met de organisatie.

Wil je Timmerdorp steunen door een vrijblijvende donatie te doen? Dan kun je ook zelf geld overmaken naar Timmerdorp. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. Ons rekeningnummer is: NL85RABO 0330 2474 41

Let op! Van de bank ontvangen wij geen persoonsgegevens, alleen het IBAN-nummer en het bedrag. Dit betekent dat je donatie anoniem is. Wil je dit niet? Vermeld dan in de omschrijving van de overboeking jouw contactgegevens, zodat we weten van wie de gift is.

Timmerdorp mogelijk maken als sponsor? Neem gerust contact op, je bent meer dan welkom!

Het Timmerdorp Groningen wordt georganiseerd onder de vlag van:

Stichting Timmerdorp Groningen
Zwaluwstraat 32
9331 KG Norg

KvK: 71613072
IBAN: NL85RABO0330247441

Het bestuur van Timmerdorp Groningen bestaat uit:

Korian Thoma (voorzitter)
Sven Boer (penningmeester)
Neeltje Verwegen (secretaris)

Vrienden/donateurs

Met dank aan:

Timmerdorpteam

Timmerdorp Groningen wordt dit jaar georganiseerd door het volgende team:
  • Vivian van ’t Hoenderdaal (directie)
  • Frans Kerver (communicatie)
  • M Groenen (projectondersteuning)
  • Harm Tuyn (productie)
  • Kees Hermanides (productie)
partner-01.png
partner-06.png
Food-Trails-logo-black-lr60.jpg
partner-44.png
partner-53.png
molendriftlogo60-315x350.jpg
logodeheld-cutcopy.jpg
scildervdmaarlogo.jpg
logo-jong-leren-eten.jpg
Renewi-Logo.jpg
logo-martin.jpg
logo-forum.png
logokeizer.webp
merkactivistenlogo.jpg
Heijmans-logo-vierkant-622x350.jpg
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Timmerdorp Groningen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Contact
Volg Timmerdorp

Timmerdorp Groningen © 2024 - Alle rechten voorbehouden. Privacybeleid.