Natuurlijk willen we dat alles zo veilig mogelijk verloopt. Voor zowel de kinderen als de medewerkers gelden daarom de door het RIVM en de Rijksoverheid gestelde regels rondom het coronavirus. Zo komen de algemeen geldende regels over 1,5 meter afstand houden, gezondheid en hygiëne op de website en social media te staan, in nieuwsbrieven en op tickets en inschrijvingsbevestiging van vrijwilligers (mailings).
Buitenlucht
Het timmerdorp vindt grotendeels in de buitenlucht plaats. De inrichting van het terrein is zodanig dat er voldoende afstand kan worden gehouden. Daar waar mensen dichter op elkaar kunnen komen, of bij gebruik van binnenruimtes, zullen gepaste maatregelen worden genomen.
Maatregelen
– Bij de bewegwijzering zal op borden de loop- en rijrichting (rechts) worden aangegeven.
– Bij de poort, waar kinderen worden gebracht en gehaald, zal met borden gewezen worden op de 1,5 meter afstand en de doorstroom worden gereguleerd door crowd managers.
– Bij aanmelding (het ophalen van de polsbandjes) zijn de loketten zo ingericht dat er voldoende afstand kan worden bewaard
– Kinderen worden gewezen op het afstand houden tot volwassenen, begeleiders zien hierop toe.
– Voor pauzemomenten, wanneer zowel kinderen als volwassenen zich naar het plein en/ of de tent begeven, zijn waar nodig (bijvoorbeeld wachtrij voor catering) markeringen aangebracht op de vloer.
– Crowd management wordt geregeld door een spreker op het podium en door assisterende vrijwilligers.
– Binnenruimtes worden goed geventileerd en zijn allen voorzien van twee doorgangen (te weten een in- en uitgang). Er wordt toegezien op het maximaal aantal toelaatbare personen dat 1,5 meter afstand kan houden.
Gezondheisdcheck
Medewerkers worden dagelijks bij de incheck gevraagd of zij verkouden zijn en/of koorts hebben.
Ouders/verzorgers van kinderen worden verantwoordelijk gehouden voor het toezicht op hun gezondheid. Wie verkouden is, of koorts heeft, dient thuis te blijven.
Hygiëne
Op een vast, strategisch punt (bij de EHBO) staat desinfecterende zeep. Kinderen en medewerkers moeten bij binnenkomst, voor en na het eten, wanneer nodig tussendoor en voor vertrek naar huis hun handen wassen.